Αρχική Σελίδα

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..?


Ποτέ δεν ένιωσα φανατική οπαδός της άψογης τεχνικής και του πολύ καλού επαγγελματικού εξοπλισμού..

Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι υπάρχουν αρκετά είδη φωτογραφίας που στηρίζονται ακριβώς σ'αυτά τα στοιχεία..τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και τις τεχνικές δεξιότητες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα.




Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η macro-φωτογραφία, η οποία δεν μπορεί να σταθεί αν έχει τεχνικά προβλήματα.
Σε αντίθεση βέβαια με τη φωτογραφία δρόμου, όπου εδώ μπορείς να πειραματίζεσαι όσο θες, να σπας νόμους και κανόνες..


Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι δεν μπορούμε να φωτογραφίζουμε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο..η αισθητική, το ύφος, το περιβάλλον, η οπτική γωνία και η τεχνική πρέπει να συμβαδίζουν με το περιεχόμενο.

Θεωρώ ότι  όπως συμπεριφερόμαστε με όλες τις τέχνες που μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε, έτσι και με τη φωτογραφία το πιο σωστό θα ήταν να να μάθουμε πρώτα τους κανόνες, τα είδη φωτογραφίας, τις τεχνικές που υπάρχουν και  τους δασκάλους της τέχνης αυτής, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να τους αμφισβητήσουμε και να χαράξουμε το δικό μας δρόμο..






Βρισκόμαστε στην εποχή του μεταμοντέρνου..ο κάθε καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να πειραματιστεί με οποιαδήποτε τεχνοτροπία θέλει, είτε αυτή ανήκει στο παρόν είτε στο παρελθόν..

Γι' αυτό αρχίστε να ψάχνεστε..ενημερωθείτε..μελετήστε και ξεκινήστε μετά να δημιουργείτε ό,τι πιο όμορφο και παράξενο υπάρχει στο μυαλό σας!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου