Αρχική Σελίδα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

5 ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

 Σταμάτα να στοχεύεις και να «πυροβολείς» αδιακρίτως. Μπορείς να γίνεις άμεσα πολύ καλύτερος φωτογρά φος αν ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες τεχνικής και αισθητικής, θα βελτιώσεις την απόδοσή σου και θα γίνεις περιζήτητος..

1) Σκέψου πριν τραβήξεις...
 Στις περισσότερες φωτογραφίες έχεις την άνεση του χρόνου να φτιάξεις το κάδρο σου.  Κάν’ το λοιπόν!   Μη βάζεις το θέμα σου στο κέντρο του κάδρου, αν πρόκειται για πορτρέτο, δώσε «αέρα» στο κάδρο από την πλευρά που κοιτάει το πρόσωπο (εννοείται ότι το πρόσωπο δεν πρέπει να είναι ανφάς!). Αν πρόκειται για τοπίο, πρόσεξε ο ορίζοντας να μην τέμνει το κάδρο στη μέση.
 Επιπλέον, δημιούργησε «επίπεδα» στη φωτογραφία, για να την κάνεις πιο ενδιαφέρουσα.





2)Θες να είσαι στη φωτογραφία σου; Μην τραβάς «αυτοπροσωπογραφίες» στρέφοντας τη μηχανή πάνω σου το μπράτσο σου θα είναι πάντα εντός κάδρου και η γωνία λήψης η πλέον παράξενη, σαν αυτά τα ανατριχιαστικά profile picture του facebook!
 Ζήτησε από κάποιον να σε φωτογραφίσει ή εκμεταλλεύσου επιτέλους τις δυνατότητες της ψηφιακής σου και χρησιμοποίησε τη λειτουργία timer. 


 
 3)Δώσε στα θέματά σου αυθορμητισμό. Θυμάσαι την Candid Camera; Ε, αυτό! Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από φωτογραφίες ανθρώπων που ποζάρουν στημένοι ή στέκονται απόλυτα
στοιχισμένοι περιμένοντας το κλικ.
 Αποτύπωσε φωτογραφίες «ειλικρινείς», όταν οι φίλοι σου δεν καταλαβαίνουν ότι τους τραβάς. Μόνο έτσι θα καταγράψεις ενδιαφέρουσες, αστείες και-κυρίως- αληθινές στιγμές…

4)
«Γέμισε» το κάδρο σου. Πρόκειται για βασικό κανόνα αισθητικής που όλοι οι φωτογράφοι πίνουν νερό στο όνομά του. Μιας και ο λόγος γίνεται για καθημερινές φωτογραφίες, είναι απείρως πιο ενδιαφέρον να βλέπεις το θέμα σε πρώτο πλάνο και όχι κάπου εκεί στο βάθος! Οπότε «σφίξε» το κάδρο γύρω από το θέμα σου. Είναι προτιμότερο να βλέπεις τα καταγάλανα μάτια του πιτσιρικά παρά ολόκληρη την κούνια που κάθεται…

5)Όταν φωτογραφίζεις παιδιά, κατέβα στο ύψος των ματιών τους. Αν τα τραβάς από το δικό σου οπτικό πεδίο, η γωνία λήψης πάντα θα τα «συμπιέζει», κάνοντάς τα να φαίνονται σαν μικροσκοπικοί άνθρωποι!








Δικαίωσε το pocket-size μέγεθος της ψηφιακής σου και έχε τη πάντα μαζί σου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου παρουσιαστεί το φωτογραφικό γεγονός. Κανείς δεν μετάνιωσε για τις φωτογραφίες που τράβηξε, παρά μόνο για κείνες που έχασε! 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου